rólunk

Történelmi klub

A klub megalapítása az 1900-as évek legelejére tehető. A hosszú évek során a klub mindig is az ország tenisz- és közösségi életének középpontja volt. A klub és a társasági élet kapcsolata egészen 1915-ig nyúlik vissza, amikor is a lóverseny pálya mellett megalapították a város első teniszpályáját. Klubunk jelenleg is eredeti helyszínén található.  Az elmúlt több, mint egy évszázad során az ország, sőt sok esetben a világ teniszezőinek elitje is rendszeres látogatója volt klubunknak.

Hazai és nemzetközi tenisz- és társasági élet központja

Minden évben megrendezésre került a tavaszi Pannónia Kupa, valamint az őszi Sió Kupa, melyeken olyan kiválóságok vettek részt mint Benyik János, Martina Navratilova, Szabó Éva, Szőke Péter, Taróczy Balázs, Taróczy Nóra, hogy csak párat említsünk a sok más első osztályú és válogatott játékos közül. Az élversenyzők mellett az ország társasági életének krémje is rendszeres vendége volt mindig is klubunknak. Klubunk gerincét azonban a stabil siófoki klubtagság adja.

Az évtizedek során állandó klubtagságunkra télen és nyáron is számíthattunk. A Spartacus a társasági és versenytenisz mellett az utánpótlás-nevelésre is mindig kiemelt figyelmet fordított. Az alázatos munkának köszönhetően került ki Siófokról számos válogatott játékos. Városunk büszkeségei a teljesség igénye nélkül: Ács Júlia, Balogh Bálint, Balogh Zsolt, Bihari testvérek, Borsányi lányok, Borsos Gábor, Borsos László, Csurgó Virág, Kopári lányok, Kuti-Kis Rita, Lassú Zsolt, Molnár lányok, Székely Gábor és még sokan mások.
Benyik János, Martina Navratilova, Szabó Éva, Szőke Péter, Taróczy Balázs, Taróczy Nóra,

A klub napjainkban

Klubunk jelenleg több, mint 300 regisztrált játékossal és számos alkalmi vendéggel rendelkezik. Az eredetileg kialakított 4 darab kiváló minőségű salakpálya ma is megtalálható klubunkban, melyek közül mindegyik lefedésre kerül a téli szezon során. Klubházunkban továbbá egy szauna és egy masszázs szoba is található.

Egész évben számos rendezvénynek ad otthont klubunk. Rendszeresek a házi amatőr versenyek, a korosztályos versenyek, valamint felnőtt első osztályú és egyéb profi versenyek. Minden évben megrendezésre kerülnek jótékonysági és emlékversenyek is. A városban először nálunk került megrendezésre 2014-ben egy professzionális nemzetközi 15.000 $-os ITF torna is, melyre 13 országból érkeztek indulók.

Egyesületünk továbbá 3 csapattal is rendelkezik a férfi és női országos bajnokságokban, melyek közül a szuperligás csapat 2018-ban Magyar Bajnoki címet szerzett. A szabadidős tenisz mellett egyesületünk mindig is elkötelezett volt a verseny tenisz mellett is.

Klubunk hitvallása

Egyesületünk maximálisan elkötelezett a lehető legmagasabb minőség biztosítása mellett minden klubtagunk és vendégünk számára. Ennek érdekében az évek során folyamatosan igyekeztünk bővíteni szolgáltatásainkat. A legmagasabb minőség mellett odafigyeltünk környezetünk megóvására is.

Az amatőr, szabadidős sportolók jelentik klubtagságunk gerincét. Az egyesület ezért mindig is nagy hangsúlyt helyezett igényeik maximális kielégítésére. A minőségi szolgáltatások mellett állandó versenyeket, kupákat, nyílt napokat és egyéb eseményeket szervezünk, hogy a klubtagság életét időről időre felpezsdítsük.

Az egyesület számára a szabadidős szórakozás mellett fontos szerepet tölt be az utánpótlás nevelés, valamint a verseny tenisz is. Minden sportág alapja a tömegbázis, ezért elkötelezettek vagyunk, hogy minél több fiatallal ismertethessük és szerettethessük meg a teniszt városunkban. A tömegbázis mellett priorítást élvez a tehetség gondozás is. Nem csak lehetőséget, de a legkiválóbb tehetségek számára támogatást is tudunk biztosítani, hogy komoly sikereket érhessenek el szeretett sportágunkban. Mindemellett felnőtt és korosztályos csapataink, valamint hazai rendezésű versenyeink remek lehetőséget biztosítanak a megmérettetésre minden korosztály esetén.